З 2007 року з ініціативи міжнародна організація з питань репродуктивного здоров’я населення планети відзначається Всесвітній день контрацепції. Це не одноденна акція, а цілеспрямована програма, яка звертає увагу на необхідність зниження кількості незапланованих вагітностей.

Що потрібно знати про контрацепцію, навіщо вона потрібна та яка зараз статистика в Україні – про це та інше розповіли спеціалісти комунального закладу «Нижньосірогозький районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» (далі Центр) на традиційній вуличній акції до Всесвітнього дня контрацепції, що відбулась 26 вересня 2018 року.

Мета заходу – поглибити знання з питань сучасної контрацепції серед молодих людей.

Акцією охоплено різні категорії населення: це і вагітні жінки, які в ході бесіди отримали вичерпну інформацію про післяпологову контрацепцію, і учнівська молодь, для якої проведені лекції на тему: «Репродуктивне здоров’я підлітків» і сім’ї та особи, які опинились в складних життєвих обставинах, з якими проведено бесіду: «Захисти себе сам» та роз’яснено, про актуальність і необхідність збереження репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, про шкідливість та наслідки аборту, торкнувшись також морально-етичної сторони цієї небезпечної операції. Також, всі присутні отримали інформаційно-просвітницькі матеріали з даної тематики.

Захід пройшов в рамках діяльності Всеукраїнської Коаліції з репродуктивного здоров’я та планування сім’ї та за підтримки Благодійного фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї».

Акція, за задумом організаторів, повинна привернути увагу влади та громадськості до проблем які виникають внаслідок недостатнього статевого виховання і зневаги до засобів контрацепції.