Дев’ятий рік поспіль 30-го вересня в Україні відзначається День національного усиновлення. Це надзвичайно тепле свято для всієї української громади і, насамперед, для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною.

Тому, переддень свята, з метою популяризувати сімейні форми виховання дітей позбавлених батьківського піклування, фахівцями Великоолександрівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) проведено засідання за круглим столом.

До заходу були запрошені голови сільських та селищних рад, які на місцях, щоденно працюючи з громадою, підвищуватимуть обізнаність населення щодо різних форм влаштування дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під час круглого столу обговорювались питання  про форми сімейного виховання, вимоги до вихователів, підтримку, яку надає держава та маленьких українців, які виховуються в інтернатних закладах і очікують на батьківське тепло, сімейний затишок.

В районі і надалі проводитиметься цілеспрямована робота направлена на пошук батьків – вихователів, та заохочення громади до створення прийомних сімей.