Сьогодні і психологи, і педагоги в унісон стверджують, що справжнє батьківство починається задовго до народження дитини. Бути батьком означає вчитися будувати відповідний світогляд. Адже кожна дитина має право народитися в такій сім’ї, в якій чоловік потенційно був би готовий до батьківської самореалізації.

З метою привернення уваги громадськості до важливості ролі батька в родинному житті, сприяння формуванню в українському суспільстві відповідального ставлення до батьківства та залученню сильної половини до виховного процесу 18 вересня 2018 року на базі Нижньосірогозького районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області, спеціалістом КЗ «Нижньосірогозький районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» (далі Центр), спеціалістом служби у справах дітей районної державної адміністрації та інспектором Ювенальної превенції Нижньосірогозького відділу поліції проведено профілактичний захід з особами, засудженими до покарань без позбавлення волі, на тему: «Татусі бувають різні… татусі усі потрібні…».

Отож, хороший батько. Хто це? Яким він повинен бути? Які риси або чесноти мати? Якою «мовою» розмовляти зі своєю дитиною? Відповіді на ці непрості і, безперечно, актуальні для нашої нації питання учасники заходу отримали від спеціалістів, присутніх на заході. Також присутнім було роз’яснено, що батьки несуть відповідальність не тільки за те, щоб дитина була нагодована, одягнена, вміла читати і писати, але і за ту психологічну атмосферу, в якій вона розвивається. Дитина хоче бути плодом любові мами і тата, адже щасливі діти бувають тільки у щасливих батьків.

Спеціалісти Центру і надалі будуть захищати право дітей на виховання в люблячій сім’ї.