Насильство між дітьми на сьогодні стає для України все більш актуальною темою. Це пов’язано із вразливістю дитячої та підліткової психіки.  Наявність та зростання його випадків  серед дітей є індикатором багатьох суспільних проблем.

14 вересня 2018 року педагог соціальний Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) спільно з інтегратором місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели інформаційну годину під назвою «Насилля в школі. Як протидіяти булінгу» для учнів  9 – 11 класів Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3.

Мета заходу – сформувати уяву про проблему насилля й жорстокості, їх наслідків для дитини чи інших членів родини.

Під час проведення інформаційної години діти отримали багато цікавої інформації про кібербулінг та поради, як вберегти себе від нього, уникнути булінгу та закликали всіх не бути байдужими до проявів насильства у школі  та за її межами. Організаторами також роз’яснено учням  їх права та обов’язки, ступінь відповідальності за вчинення правопорушень, та  міри покарання, що застосовуються до неповнолітніх.

Наприкінці зустрічі, учасники заходу, дійшли висновку, що всі діти рівні в своїх правах, мають власну честь та гідність і не повинні потерпати від агресії або будь-якого іншого типу насильства!

Протягом 2018/2019 навчального року спеціалістами Центру заплановане проведення зустрічей з зазначеної тематики з усіма учасниками навчально-виховного процесу.