З початком нового навчального року постає питання про попередження цькування в учнівському середовищі. Адже ця проблема між дітьми надзвичайно загострилася і потребує постійного втручання. Тому, пропагування здорових стосунків є головним способом запобігання булінгу і створення безпечної, приязної атмосфери у школі.

13 вересня 2018 року провідним фахівцем із соціальної роботи Нововоронцовського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) спільно з головним спеціалістом відділу «Нововоронцовське бюро правової допомоги» Бериславського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено відео лекторій «Профілактика булінгу та кібербулінгу в учнівському середовищі». В заході взяли участь учні 8 класу Нововоронцовської ЗОШ №2.

Так, під час спілкування школярі дізналися про нововведення у Кодексі України про адміністративні правопорушення, які передбачають немалі штрафи як за жорстоке ставлення так і за приховування цього дійства. З учнями було обговорено шляхи запобігання та виходу із негативної ситуації.

Кожна дитина повинна знати до кого їй звертатись якщо вона стала жертвою булера. Адже чим скоріше зупинити кривдника тим простіше буде дитині вийти із ситуації максимально безболісно.

Спільні дії, вчасне реагування та профілактика розповсюдження булінгу здійснюватимуться Центром і надалі з метою формування здорових, безпечних, доброзичливих стосунків в учнівському колективі.