На жаль, проблема насильства, а особливо домашнього насильства є актуальною в нашому суспільстві.

Тому, 10 вересня 2018 року у складі мобільної бригади з надання екстреної соціально-психологічної допомоги спеціалістами Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр), здійснено виїзд в село Томарине, Червоний Маяк та по місту Берислав.

Мета заходу – надати допомогу особам, що постраждали від домашнього насильства.

Фахівцями Центру відвідано п’ять сімей, в яких виховується дев’ять дітей. Відповідно до потреб родин їм надано ряд соціальних послуг та здійснено початкову оцінку потреб дитини та її сім’ї, обстежено умови проживання.

У ході роботи з батьками та членами їх сімей проведено бесіди на теми “Конфлікти в сім’ї та їх розв’язання”, “Попередження домашнього насильства”, про відповідальність за вчинення насильства, способи повідомлення і звернення за допомогою.

Як результат роботи – за карткою отримувача постуг на облік сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах з приводу вчинення насильства у сім’ї, взято 1 сім’ю, в якій виховується двоє неповнолітніх дітей.

Кожному учаснику надано інформаційно–просвітницькі матеріали з даної теми та номери телефонів, за якими можна звернутися за допомогою.