Туберкульоз – це дуже небезпечне захворювання. Всього кілька десятиліть назад воно вважалося  невиліковним. Зараз, завдяки введенню обов’язкової вакцинації і наявності ефективних протитуберкульозних препаратів хворобу можна перемогти. Тим не менше, і в наш час від цієї недуги помирає багато людей.

Тому, 31 серпня 2018 року у рамках роботи спеціалізованого формування “Консультативний пункт щодо запобігання ранньому соціальному сирітству”, у пологовому відділенні комунальної установи “Бериславська центральна районна лікарня” спеціалістом Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) проведено бесіду на тему: “Що потрібно знати про туберкульоз” для породілль, які щойно стали молодими матусями.

Мета заходу – розширити знання жінок про проблему підступної хвороби, ознайомити їх з поняттям «туберкульоз», шляхами його зараження, а також пояснити необхідність профілактичних щеплень.

Спеціаліст Центру проінформував жінок про джерела інфекції, шляхи поширення збудника туберкульозу, прояви захворювання, хто найбільш уразливий до туберкульозу, що чекає людину в разі відмови від лікування, як вчасно виявити хворобу та шляхи запобігання захворюванню.

Отримані знання допоможуть молодим матусям убезпечити себе та своїх діток від загроз їхньому здоров’ю.