Херсонським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі партнерської організації «Наш Дім» 20-22 серпня 2018 року організовано та проведено чергове підвищення кваліфікації прийомних батьків, батьків-вихователів.

Під керівництвом Афанасьєвої Людмили Іванівни, вихователя – методиста «Херсонський обласний Будинок дитини» Херсонської обласної ради та за підтримки Міжнародної громадської організації «Міжнародний центр розвитку і лідерства» батьки взяли участь у тренінговій програмі на тему «Безпека і благополуччя дітей у громаді».

За результатами навчання проведено анкетування на тему: «Актуальні проблемні моменти та труднощі, що виникають у ході функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу», виявленні найбільш виникаючі труднощі у процесі функціонування ПС/ДБСТ ( в період адаптації, виховання дітей, подружніх стосунках), а також у взаємодії з державними установами. Матеріали опитування стануть у нагоді для планування подальших програм з підвищення кваліфікації прийомних батьків, батьків – вихователів.

Прийомні батьки, батьки – вихователі брали активну участь у практичних вправах та залишилися задоволені від занять, обміну досвідом. Учасники висловили щирі слова подяки тренеру та організаторам тренінгу за отримання нових знань, відповідей на важливі та хвилюючі питання виховання дітей – сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування.