Діти повинні рости в рідній сім’ї, з мамою і татом. Адже сім’я – це головне для розвитку дитини, а батьки є першовихователями. Вони зобов’язані турбуватися про здоров’я, духовний та моральний розвиток дитини, готувати до самостійного життя та праці. Але на жаль, бувають ситуації, коли діти потрапляють у складні життєві обставини та не можуть виховуватись власною родиною.

Патронат над дитиною — це тимчасовий (до 3-ох місяців) догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин.

З метою пошуку кандидатів у патронатні вихователі фахівці Каховського районного центру надання соціальних послуг(далі – Центр) провели зустріч з соціальними робітниками Центру відділення соціальної допомоги вдома, під час якої провели бесіду щодо патронатного виховання.

Організатори розповіли хто такий патронатний вихователь та їх основні завдання, права та обов’язки, хто може ним стати, діти яких категорій можуть бути влаштовані під патронат. Також обговорювалось багато інших питань, пов’язаних зі створенням та функціонуванням зазначених сімей.

Патронатні родини вже давно практикуються у багатьох країнах, як підготовка дитини до влаштування в прийомну сім’ю чи усиновлення. Сподіваємося, що серед учасників заходом знайдуться ті, хто захочуть спробувати себе у ролі патронатного вихователя.