Тепер в Херсоні проводяться групи самодопомоги, де ВІЛ позитивні жінки можуть не тільки дізнатися корисну і потрібну інформацію, обмінятися досвідом про сформованих життєвих ситуаціях, що виникають труднощі у зв’язку з поставленим їм діагнозом, а й знайти нових друзів, а також приємно провести час за чашкою кави.

Про це повідомила регіональна коордінаторка організації «Позитивні жінки» Оксана Копач.

«Поширенню ВІЛ серед жінок також сприяє насильство. Жінки на відміну від чоловіків в меншій мірі готові захищати свої права через соціокультурні умови, що склалися за багато років в нашому суспільстві» – розповіла Оксана.

2018 року організація БО «Позитивні жінки» вийшла на національний рівень, об’єднавши в собі десять регіоновУкраіни. Проект розгорнув свою діяльність і в нашому рідному місті Херсоні.

До послуг наших жінок консультації «Рівна-Рівній», які проводяться за адресою: пр. Береговий 3, Поліклініка ім. Тропіних, кабінет «Довіра». А також супровід (в разі необхідності) до медичних установ.

Дуже важливим є той фактор, що будь-яка жінка, права якої були порушені (у будь-яких сферах життя, а також в різних установах, в тому числі і в медичних), що зіштовхнулася з дискримінацією, розкриттям статусу, переслідуванням, (в зв’язку з діагнозом ВІЛ) звернувшись в організацію, отримає не тільки психологічну підтримку, а й висококваліфікований безоплатний юридичний супровід.

Організація БО «Позитивні жінки» зареєстрована в 2013году. Ії діяльність спрямована на суттєве покращення якості життя жінок, що  живуть з ВІЛ, на захист їх прав і свободу, шляхом впливу на громадську думку, а також зміною політик, як на місцевому, так і на національному рівні. Як відомо, жінки більш уразливі до інфікування ВІЛ  з причин, як фізіологічних, так і психологічних.

На нашому офіційному сайті www.pw.org.ua ї є реєстраційна форма правопорушень, яку жінка може заповнити у будь-який зручний для неї час: Якщо ж жінка хоче залишити звенрнення анонімно, можна звернутися за номером тел: 0972958605, 0951959327.

Або ж написати на електронну пошту: kherson.p.w18@gmail.com
Конфіденційність і підтримку гарантуємо.
За детальною інформацією звертатися за вище вказаними телефонами.