В багатьох дітей, в певний період життя, настає той час коли вона покидає рідну домівку та переїжджає до міста задля здобуття вищої освіти. Студентстово окрім приємних змін та вражень може містити і неприємні моменти, які доведеться вирішувати самостійно. Постає питання вибору оточення, способу життя, поведінки.

20 серпня 2018 року Нововоронцовським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) спільно з відділом «Нововоронцовське бюро правової допомоги» Бериславського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено профілактичний відеолекторій на тему: «Ласкаво просимо в Життя!».

Мета – попередити виникнення шкідливих звичок, протиправної поведінки, небезпечних знайомств та інших негативних факторів серед молоді.

Учасниками заходу стали 7 дітей – вихованців та прийомних дітей, які в цьому та наступному році закінчують ЗОШ отримали базові навички збереження власного життя та здоров’я.

Наприкінці відеолекторію фахівець Центру наголосив на важливості та необхідності збереження теплих стосунків з прийомними батьками та батьками-вихователями. Адже завдяки підтримці дорослих дітям буде легше досягти успіху у майбутньому і давати привід для гордості.

Соціальна адаптація випускників прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу потребує особливої уваги. Тому, подібні заходи і надалі будуть проводитись Центром серед підлітків.