Торгівля людьми – це ганебне явище, жертвами якої щорічно стають мільйони людей в усьому світі. Економічні причини, змушують людей шукати роботу за кордоном. Користуючись цим спритні ділки використовують таких шукачів, їх дії заводять людину у рабство.

З метою убезпечення людей від потрапляння в тенета работорговців,  15 серпня 2018 року в приміщенні Скадовської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості,  працівниками Скадовського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) проведено засідання за «круглим столом» з теми «Людина не товар!». У заході взяли участь соціальні партнери Центру, які безпосередньо проводять відповідну роз’яснювальну роботу.

На початку заходу показано показано презентацію з теми: «Попередження торгівлі людьми у ХХІ столітті». Під час дискусії основна увага приділена питанням стосовно специфіки злочинів, пов’язані з цим ганебним явищем, механізмів протидії їм, правилам виїзду за кордон.

Закінчився захід анкетуванням його учасників.

Працівники Центру та їх партнери сподіваються, що спільними зусиллями зменшать кількість людей, які можуть потрапити у сучасне рабство.