В існуючих нині в Україні соціально-економічних умовах значна кількість сімей потребує соціального захисту та допомоги. Соціальна робота із сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах є одним із пріоритетних напрямків діяльності Нововоронцовського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр), яка направлена на попередження раннього соціального сирітства, виявлення сімей, які потребують сторонньої допомоги у вирішенні своїх проблем, профілактики сімейного неблагополуччя.

Так, з метою покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення і ефективної взаємодії між суб’єктами соціальної роботи директором Центру 03 серпня 2018 року було проведено семінар-навчання на тему: «Про організацію роботи уповноважених осіб з питань соціальної роботи сільських рад з сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах». У заході взяли участь 12 фахівців сільських рад району, спеціалісти управління соціального захисту населення районної державної адміністрації, служби у справах дітей. Під час семінару визначено основні поняття СЖО, категорії родин, які є потенційними отримувачами соціальних послуг та основний алгоритм дій у разі виявлення сім’ї, яка опинилася в складних життєвих обставинах.

Центр і надалі буде тримати на контролі питання взаємодії між суб’єктами соціальної роботи для належної організації роботи із сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах та своєчасного надання їм комплексної допомоги.