Одним із пріоритетних завдань держави є соціальний захист дітей, створення сприятливих умов для їхнього фізичного, інтелектуального та духовного розвитку. Тільки у повноцінній сім`ї дитина може всебічно, гармонійно розвиватися. Якщо дитина позбавлена нормальних умов проживання, виховання та навчання, державою передбачено влаштування дітей до інших форм сімейного виховання, а саме: усиновлення, опіка, прийомні сім`ї, дитячі будинки сімейного типу. Однією із нових форм тимчасового влаштування дитини є родина патронатного вихователя.

З метою пошуку кандидатів для створення сімей патронатних вихователів працівниками Скадовського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді (далі-Центр) в районі проводиться інформаційно-роз`яснювальна робота.

31 липня 2018 року в селі Новоукраїнка, Тарасівської сільської ради, Скадовського району відбулася інформаційно-роз`яснювальна акція, яку провів фахівець із соціальної роботи Центру з мешканцями села.

У ході заходу учасникам розповіли, що патронат над дитиною – це професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд і виховання дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах. Завдання сімейного патронату – не дати дитині втратити рідних маму й тата, які через складні життєві обставини не можуть деякий час нею опікуватись. Дитина може перебувати в родині патронатного вихователя до 3-х місяців. Це дає змогу працівникам соціальних служб допомогти рідним батькам дитини подолати складні життєві обставини, через які її було вилучено: втрату роботи, жорстоке поводження, проблеми з алкоголем тощо. Якщо подолати складні життєві обставини в родині не вдається, то державою передбачений механізм влаштування дітей до інших форм виховання, пріоритетними з яких є сімейні.

В акції взяли участь 9 мешканців села.

Усім охочим надані інформаційні матеріали відповідної тематики та контакти Центру для подальших консультацій з даного питання.