Діти – найбільш незахищена частина суспільства. Саме вони цілковито залежать від дорослих, які знаходяться поруч. Нажаль, не кожні батьки здатні забезпечити дитині безпечні умови життя та належний догляд.

В травні 2018 року працівниками Каховського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) виявлена сім’я К., що потрапила в складні життєві обставини.

Під час огляду виялено, що Олена та Володимир з виховували дворічного сина. Батьки хлопчика систематично зловживали алкоголем, під впливом якого часто вчиняли сварки між собою, свідком яких ставала дитина. Малюк не був забезпечений необхідними речами та повноцінним харчуванням. Умови в яких проживала родина та спосіб життя матері з батьком становили загрозу для здоров’я та розвитку дитини.

Тому, сім’ю було взято під соціальний супровід. На час подолання батьками складних життєвих обставин малюка влаштували до патронатної сім’ї. Олена та Володимир з усією серйозністю поставились до вирішення життєвих проблем, пройшли лікування від алкогольної залежності, зробили косметичний ремонт в будинку, облаштували дитячу кімнату. Крім того, батьки хлопчика отримали корисні поради та рекомендації від патронатних вихователів, щодо догляду та виховання дитини.

Завдяки злагодженим діям працівників Центру та патронатних вихователів, а також бажанню Олени та Володимира змінити життя своєї родини на краще, ще для однієї дитини вдалось зберегти сім’ю. Малюк повернувся до рідної домівки, а соціальний супровід завершено з позитивним результатом.