Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має назву – «торгівля людьми». На сьогодні питання боротьби з цією соціальною проблемою стало надзвичайно важливим для нашої країни. Адже існує багато чинників, що спричиняють міграції, основні з них це: соціально-економічна криза, значна різниця в оплаті праці на Батьківщині і за кордоном, нестабільність в державі та інше. Прагнучи кращої долі люди їдуть за кордон в пошуках високооплачуваної роботи і потрапляють в ситуацію торгівлі людьми з подальшою експлуатацією.

26 липня 2018 року з метою підвищення поінформованості безробітних громадян Генічеської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості в даному питанні фахівцем із соціальної роботи Генічеського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) проведено семінар на тему: Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми».

В рамках заходу фахівець Центру ознайомила учасників з проблемою торгівлі людьми, як її відрізнити від інших злочинів, хто може постраждати, як вербують торговці людьми, розповіла реальні історії людей, наголосила на правилах власної безпеки перед виїздом за кордон і надала інформацію до кого можна звернутися за порадою та допомогою. Кожен з присутніх мав можливість отримати відповіді на питання, які його цікавили. Учасники отримали буклети з відповідної тематики, номери телефонів організацій, які займаються питаннями протидії торгівлі людьми та консультуванням мігрантів.

Торгівля людьми може торкнутись кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Перш за все заробітчанам треба знати, що для легальної роботи треба мати дійсний закордонний паспорт, відповідну робочу візу, трудовий контракт та дозвіл на роботу в країні призначення.

Якщо Ви мешкаєте у Генічеському районі та зіткнулися з фактом торгівлі людьми – звертайтесь до Центру, де Вам обов’язково допоможуть.