У 2013 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 30 липня Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми. Ключовим завданням цього дня є проведення низки заходів, прямованих на підвищення рівня поінформованості громадян про глобальну проблему торгівлі людьми, привернення уваги суспільства  до тяжкого становища жінок, чоловіків і дітей, які постраждали від цього злочину.

Саме тому, 24 липня 2018 року  фахівцем із соціальної роботи Верхньорогачицького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  (далі – Центр) спільно з представниками  Верхньорогачицького бюро правової допомоги  та Верхньорогачицького районного сектору філії Державної установи “Центр пробації” в Херсонській області   для осіб, засудженим до покарання без позбавлення волі, проведений семінар на тему: “Торгівля людьми — сучасний прояв рабства”.

Під час заходу розʼяснено, що торгівля людьми є не лише сучасною формою рабства, яке порушує права людини, а й тяжкою формою насильства, що спричиняє ризик для її здоров’я, Наголошено, що це явище – є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має як економічні, соціальні, педагогічні, так і психологічні причини. Організаторами також розповсюджено інформаційні листівки з корисною інформацією на вищезазначену тематику та надано корисні поради, як не стати жертвами работорговців.

З метою попередження поширення випадків торгівлі людьми та активізації на місцевому рівні інформаційної роботи у напрямку ризиків потрапляння населення у таку ситуацію, Центром сплановані та надалі проводитимуться відповідні заходи.