20 липня 2018 року з робочим візитом с. Станіслав відвідало керівництво Херсонського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр).

У рамках поїздки проведено робочі зустрічі з очільниками Станіславської об’єднаної територіальної громади та колективом комунальної установи “Центр з надання соціальних послуг” (далі – КУ ЦНСП) Станіславської сільської ради, що розпочала своє функціонування у липні.

Під час заходу обговорено питання щодо особливостей соціальної роботи в громаді, так як це стало самоврядними повноваженнями ОТГ, врегулювання оплати праці працівників КУ ЦНСП та відпрацьовані моделі надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді об’єднаної територіальної громади, які опинились в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Одночасно з представниками Центру у с.Станілав працювала мобільна бригада соціально-психологічної допомоги. Їі працівники проводили інформаційно-просвітницьку роботу, спрямовану на ознайомлення мешканців ОТГ з інформацією про небезпеку домашнього та гендерно-зумовленого насильства.

Завершилася зустріч тим, що сторони домовилися й надалі тісно співпрацювати у напрямку подолання складних життєвих обставин найуразливіших верств населення.

Центр й надалі докладатиме зусиль для формування дієвої системи надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді, які потребують сторонньої допомоги.