Насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. В більшості випадків протиправні дії одного з членів родини супроводжується актами агресії, приниженням та жорстокою поведінкою.

18 липня 2018 року спеціалісти Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Бериславського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги та мобільної бригади соціально-психологічної допомоги потерпілим від ґендерно-зумовленого, в тому числі, домашнього насильства, спільне засідання за «круглим столом» з теми: «Мій улюблений світ без насилля».
Під час заходу активно обговорені основні положення Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», приділено увагу повноваженням суб’єктів взаємодії у відповідному напрямку роботи, а також напрацьовані моделі подальшої співпраці.

Сподіваємося, що завдяки налагодженій роботі органів державної влади, місцевого самоврядування, громадськості, проблема подолання негативного явища на Бериславщині буде вирішена.