Згідно Конвенції  про права дитини, схваленою резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, держава повинна забезпечувати захист дитини, яка позбавлена сім’ї, надаючи відповідну альтернативу сімейному піклуванню. Однією з форм, яка здійснює такий захист, є патронатна родина.

З метою поширення інформації серед працівників організацій та установ району стосовно  патронатної форми виховання дітей та пошуку кандидатів у патронатні вихователі Нововоронцовським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) розроблено графік проведення відповідних заходів.

Так, 26 червня 2018 року фахівцем із соціальної роботи Центру проведено бесіду з працівниками КЗ «Нововоронцовський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)».

Під час заходу обговорено важливість та актуальність запровадження патронату в районі, надано вичерпну інформацію щодо мети тимчасового влаштування, вимог до кандидатів у патронатні вихователі, дітей, які потребують даної послуги, та їх грошового забезпечення.

Створення умов для щасливого дитинства малечі залишається одним з пріоритетів роботи Центру. А досягнути потрібних результатів можливо за умов докладання певних зусиль та співпраці.