20 червня у світі відзначають Всесвітній день біженців – день, що має привернути увагу до проблем і страждань вимушених переселенців.

Реалії нашого сучасного життя, нажаль, такі, що правового та соціального захисту потребують і громадяни України, які переселилися з тимчасово окупованої території Автономної республіки Крим, Луганської та Донецької областей.

21 червня 2018 року, з метою вирішення соціальних проблем осіб вищезазначеної категорії, спеціалісти Бериславського районного центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді (далі – Центр) провели бесіду-діалог з внутрішньо переміщеними особами, які перебувають на обліку Центру, як такі що опинилися в складних життєвих обставинах.

У ході розмови спеціалісти озвучили питання із правового та соціального захисту цієї категорії осіб, оздоровлення дітей, надали інформацію щодо порядку перетину лінії зіткнення, обговорили проект «Зміцнення самозабезпечення переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні», що впроваджується за фінансуванням Уряду Німеччини.

Захід пройшов у дружній атмосфері, на запитання учасників було надано вичерпні відповіді представниками місцевої влади та соціальними партнерами.

Працівники Центу й надалі надаватимуть підтримки особам, що вимушені  покинути рідні домівки