За статистикою поширеність нещасних випадків серед дітей вища, ніж серед дорослих, а ріст дитячої злочинності змушує замислитись. По завершенню діяльності пришкільних таборів у м.Берислав, спеціалісти Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно зі службою у справах дітей районної державної адміністрації розпочали превентивну профілактику травматизму та девіантної поведінки серед шкільної молоді.

Так, 15 червня 2018 року, фахівці відвідали табори «Сонячний» та «Червоні вітрила» Бериславських загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів №1 та №3 та провели бесіди стосовно правил поведінки під час літнього відпочинку вдома, на водоймах та парковій зоні. Окрім того обговорили ризики небезпечних ігор, що призводять до травм та, навіть, трагедій, та окреслили межі дозволеного для дітей молодшого та середнього шкільного віку. Не забули і про відповідальність за протиправні вчинки, до яких схильні сучасні підлітки.

Школярі показали гарні знання про заходи безпеки на дорозі під час руху у транспорті та на засобах для катання, на воді, перебування у лісі, поводження з небезпечними предметами –  сірниками та запальними пристроями.

На завершення спеціалісти побажали дітям гарного відпочинку, теплого літа та незабутніх вражень.