Головною умовою гармонійного розвитку дитини є її виховання в сім’ї. Нажаль, не кожна родина, в силу різних обставин, здатна  забезпечити  їй нормальні умови життя, захист та піклування. Раніше такі діти ризикували  потрапити до інтернатного закладу, але з появою  в Україні патронатних сімей багато, що змінилось.

З метою інформування громадськості про послугу  патронату над дитиною та пошуку  кандидатів у патронатні вихователі, 14 червня 2018 року працівником Каховського міського центра соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,  для 13 осіб, що перебувають на обліку Каховського міськрайонного центру зайнятості, як безробітні, проведено семінар на тему «Патронатні сім’ї в Україні».

Під час заходу учасники  дізнались хто такі патронатні вихователі, їх основні завдання та цілі, що потрібно зробити для  створення  патронатної сім’ї і, які діти можуть бути до неї влаштовані. Під час  семінару присутнім  продемонстровано відеоролик «Тимчасова сім’я».

Незважаючи на те, що в місті Каховка вже створено дві патронатні родини, працівники Центру не зупиняються на досягнутому і надалі будуть шукати нових кандидатів в патронатні вихователі для того, щоб жодна дитина не потрапила до інтернатного закладу.