Гендерно-зумовлене насильство є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. У більшості випадків протиправні дії здійснюються проти когось із членів родини і супроводжуються актами агресії, приниження та жорстокої поведінки. Подібні дії з боку насильника приводять до негативного фізичного, психічного та соціального стану здоров’я постраждалої особи чи кількох осіб, членів цієї родини. Як правило, найбільше страждають від сімейного насильства жінки та діти.

З метою профілактики домашнього насильства 04 травня 2018 року у cмт. Білозерка фахівці мобільної бригади соціально-психологічної допомоги провели вуличну акцію, спрямовану на ознайомлення мешканців районного центру з інформацією про небезпеку домашнього та гендерно-зумовленого насильства, розповсюдженя контактів установ, до яких слід звертатись у таких випадках.

До організації заходу долучились спеціалісти Білозерського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Перехожі чоловіки також звертали увагу і отримували від фахівців інформаційні буклети та консультації.

Подібні вуличні акції постійно проводятся мобільною бригадою у співпраці з центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в різних населених пунктах області та нагадують, що домашнє насильство не є приватною чи сімейною справою, це проблема, що зачіпає суспільні інтереси.