Коли є складна ситуація, важливо, щоб всі були разом і допомагали один одному. За ініціативи Президента України Петра Порошенка щодо захисту прав ,

Урядом передбачено у Державному бюджеті України видатки для будівництва малих групових будинків або придбання соціального житла дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

У Нижньосірогозькому районі комунальним закладом «Нижньосірогозький районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» (далі – Центр) спільно зі службою у справах дітей райдержадміністрації проведена відповідна робота: підібрано декілька варіантів квартир, оформлено необхідні документи для подання на розгляд обласної комісії для виділення коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на ці цілі. За результатами придбано 2 трикімнатні квартири. Спеціалісти Центру провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з особами з числа вищезазначеної категорії, щодо можливості отримання соціального житла. Так  до виконкому Нижньосірогозької селищної ради надійшла заява від Є., особи з числа дітей-сиріт про те, що він потребує соціального житла. Питання було вирішене і через 2 дні відбулося урочисте вручення йому ордера на вселення у приміщення.

Хлопець аж сяяв від щастя, бо умови його проживання навіть наближено не були схожі на ті, що він має зараз. Тепер юнак забезпечений окремим житлом та сміливо може планувати свій завтрашній день.

Початок такого позитивного вирішення питання щодо забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, які проживають на території Нижньосірогозького району, дає світлу надію на повноцінну соціальну підтримку нашого майбутнього підростаючого покоління.