Залежність від вживання цигарок – одна з найпопулярніших шкідливих звичок сьогодення. Саме тому в цивілізованих країнах щорічно в останній день травня відзначається Всесвітній день відмови від паління.

31 травня 2018 року, з метою сприяння зниженню поширеності тютюнової залежності, залучення до боротьби проти куріння всіх верств населення та інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоров’я, спеціалістами Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) спільно з волонтерами громадських організацій та представником місцевого центру надання вторинної безоплатної правової допомоги проведено міську інформаційно-просвітницьку акцію «Не ламай життя – зламай цигарку».

Під час заходу спеціалісти Центру проводили просвітницьку роботу з жителями міста щодо небезпеки тютюнопаління, наводили статистичні дані, закликали прожити хоча б цей день без куріння, а надалі – взагалі розпрощатися з цією шкідливою звичкою, розповсюджували буклети «Стоп куріння». Спілкування з пересічними громадянами урізноманітнили грою – одну зламану цигарку пропонували обміняти дві цукерки, але, на жаль, на це погоджувався не кожен!

Всесвітній день боротьби з курінням є ще однією нагодою для усвідомлення небезпеки, що несе здоров’ю суспільства тютюнопаління, допомоги людям, які бажають позбутися цієї шкідливої звички та пересторога для тих, хто ще не спробував курити.