Усім давно відомо, що з палінням пов’язана велика кількість різних хвороб. Воно спричиняє спазм судин, погіршує постачання кисню до серця і мозку, підвищує артеріальний тиск та збільшує ризик виникнення інфаркту міокарда або інсульту. У курців у п’ять разів частіше виникає інфаркт, у чотири — інсульт, у 16 разів — захворювання судин ніг.

З метою привернення уваги громадськості на ту шкоду, що завдає людському здоров’ю куріння, Всесвітня організація охорони здоров’я у 1988 році оголосила 31 травня Всесвітнім днем без тютюну (World No-Tobacco Day). Сьогодні на загальнодержавному рівні робляться певні кроки у боротьбі з палінням: прийняті антитютюнові закони, ведеться активна санітарно–освітня робота.

Так, до пропагування відмови від шкідливої звички, в рамках відзначення Всесвітнього Дня без тютюну, долучився Нововоронцовський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр). 31 травня 2018 року під гаслом «Обміняй цигарку на цукерку»було проведено соціально – профілактичну акцію .

Під час заходу 60 мешканців селища погодилися обміняти цигарку на цукерку та пообіцяли замислитися над розлукою з тютюном назавжди, проаналізувати, чи варто заради згубної звички наражати на небезпеку себе та оточуючих.

У Всесвітній день без тютюну слід зайвий раз зважити все негативне, що тягне за собою паління. Тому, пропагування здорового способу життя та відмови від інших шкідливих звичок у районі продовжуватиметься і надалі.