16 – 17 травня 2018 року керівництвом обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) проведені робочі зустрічі з головою та заступниками голови Присиваської об’єднаної територіальної громади, першим заступником голови Ювілейної об’єднаної територіальної громади, секретарем сільської ради Борозенської об’єднаної територіальної громади.

Під час дискусій обговорено проблемні й актуальні питання щодо шляхів організації надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді в адміністративно-територіальних одиницях. . Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги», Методичних рекомендацій виконання власних (самоврядних) повноважень об’єднаної територіальної громади у сфері соціального захисту населення представниками Центру запропоновано чотири моделі організації надання соціальних послуг у громадах.

За результатами, одну з моделей вже вирішено запровадити у Борозенській об’єднаній територіальній громаді.

На навчання, що проводяться Центром запрошено спеціалістів, які опікуються в об’єднаних територіальних громадах роботою з сім’ями, дітьми та молоддю за функціями центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Формування системи надання соціальних послуг в умовах децентралізації залишається пріоритетним у роботі Центру.