16-18 травня 2018 року Херсонським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі партнерської організації «Наш Дім» пройшли курси підвищення кваліфікації прийомних батьків, батьків-вихователів.

Під керівництвом Афанасьєвої Людмили  Іванівни, вихователя – методиста «Херсонський обласний Будинок дитини» Херсонської обласної ради та за підтримки Міжнародної громадської організації «Міжнародний центр розвитку і лідерства» проведена тренінгова програма на тему «Безпека і благополуччя дітей у громаді».

Розглянуті актуальні питання на тему планування самостійного життя та підтримки дітей і молоді у процесі виходу з під опіки, участь дітей та молоді у прийнятті рішень, які стосуються їхнього життя, вплив насилля на поведінку дитини та стратегії дисциплінування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в умовах сімейних форм влаштування. Прийомні батьки, батьки – вихователі залишилася задоволені від занять, отримали нові знання та рекомендації, брали активну участь у практичних вправах.