В Херсонській області щорічно в другій декаді травня проводиться Тиждень Репродуктивного Здоров’я. Це чудова можливість привернути увагу суспільства до питань статевого виховання підлітків та молоді, планування сім’ї, оскільки народження бажаних дітей є запорукою щасливої родини.

На жаль, цю тему дуже часто обходять увагою батьки і тому молодь розпочинає жити статевим життям не маючи достовірної та вичерпної інформації, як робити це безпечно, щоб уникнути несподіванок та зберегти своє репродуктивне здоров’я.

Надзвичайно важлива роль відводиться інформаційно-просвітницькій роботі, тому в кожному районному центрі нашої області в центрі міст та селищ з 10 по 15 травня люди змогли приєднатися для зміцнення зусиль у боротьбі за здоровий спосіб життя.

В ході проведення заходів фахівці із соціальної роботи мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді звернули увагу на подолання стереотипів у питаннях культури статевих стосунків, планування сім’ї, вагітності, утвердження в свідомості розуміння високої місії материнства та батьківства.

Загалом у 74 інформаційно-просвітницьких заходах (лекції, відеолекторії, бесіди, тренінгові заняття) взяло участь 4,5 тис. осіб з числа підлітків, учнівської, студентської молоді, загального населення. Учасникам заходів були надані інформаційно-просвітницькі матеріали з вичерпною інформацією про методи планування сім’ї та способи збереження репродуктивного здоров’я.