Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я проходить у нашій державі кожної весни задля привернення уваги українців до питань збереження власного здоров’я та народження бажаних і здорових дітей. Цього року з 10 по 15 травня заходи пройшли під гаслом «Усвідомлене батьківство – щаслива сім’я».

15 травня 2018 року спеціалістами Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) проведено відверту розмову та анкетування про статеве виховання та репродуктивне здоров’я для учнівської молоді 10 – 11 класів Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 та для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, школярів 8-9 класів Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 4.

У ході заходу діти дізналися про репродуктивне здоров’я, особливо у підлітковому віці, про наслідки ранніх статевих стосунків, ознайомилися із сучасними засобами контрацепції. Важливо, що учні активно долучилися до обговорення цієї важливої теми і зазначили, що такі відверті розмови простіше вести саме із соціальними фахівцями аніж з батьками.

Завершальним етапом Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я стала вулична акція у центрі міста та парковій зоні, під час якої спеціалісти Центру закликали жінок та подружні пари репродуктивного віку виважено приймати рішення стосовно планування сім’ї та ефективних методів контрацепції.