Сьогодення диктує свої правила, задає свій ритм життя. За буденними справами ми іноді забуваємо про головне – власне здоров’я. А коли пробуємо зупинитися і замислитися, то це вже буває й  запізно.

Одним з найважливіших складових здоров’я є здоров’я репродуктивне. Його основи як для чоловіків, так і для жінок закладаються ще в ранньому віці. Незахищені статеві контакти, непостійні партнери у молоді роки можуть з часом „відгукнутися” багатьма проблемами і навіть призвести до безпліддя.

З метою привернення уваги підлітків до питань збереження репродуктивного здоров’я, активізації пропаганди здорового способу життя 14 травня 2018 року спеціалістами Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) для студентів ІІІ курсу КЗ «Бериславський медичний коледж»  проведено засідання за «круглим столом» з теми «Репродуктивне здоров’я – щастя нації».

Захід проходив у форми бесіди. Так, у процесі спілкування  розглянуті питання відповідального ставлення до власного здоров’я, включаючи сексуальну складову, обговорено шляхи його збереження та ознайомлено молодь із сучасними засобами контрацепції.

Наприкінці зустрічі кожному учаснику надано інформаційно–просвітницькі матеріали відповідної тематики та контакти установ, до яких дівчата та хлопці можуть звернутися за допомогою.

Питання підтримки підлітків у період становлення їх репродуктивної поведінки залишається й надалі актуальним для працівників Центру.