Родина була і залишається осередком духовних цінностей, чинником стабільності і розвитку. З неї починається життя людини, відбувається формування  її, як громадянина. Тому тандем сім’ї і держави – необхідна передумова процвітання і добробуту громадян.

Враховуючи роль сім’ї у процесі виховання дітей, щороку в середині травня місяця відзначаються Міжнародний день сім’ї та День Матері.

Тому, 11 травня 2018 року працівниками Нововоронцовського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) організоване та проведене  для прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу родинне свято під гаслом «Майбутнє України – щасливі родини!». Цей захід  спрямований на пропагування сімейних цінностей, формування досвіду відповідального батьківства.

У ньому взяли участь 58 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в 4-х прийомних родинах та 6-ти дитячих будинках сімейного типу. Батьки та діти брали участь у веселій естафеті «Тато, мамо, я – спортивна сім’я»,  змаганнях з міні-футболу тощо.

Прийомним батькам було цікаво поспілкуватися один з одним, обмінятися набутим досвідом у вихованні малечі.

Завдяки спонсорській допомозі БО «Благодійний фонд І.Колихаєва» всі учасники були оснащені спортивним інвентарем, за результатами свята отримали іграшки та солодкі подарунки.

Родина, сімейні стосунки та усміхнені дитячі обличчя – одні із найважливіших речей у нашому житті. Тому, організатори та учасники заходу ще раз переконалися у тому, що діти повинні бути оточені любов’ю та турботою.