Тема відповідального батьківства – актуальна завжди, адже батьківство – це  велике щастя, а психологічний стан матусі та емоційна напруга має прямий зв’язок із дитиною та її розвитком у майбутньому. Багато молодих жінок у перші тижні після пологів  не завжди можуть сповна усвідомити та налаштуватись на дійсно відповідальне ставлення до батьківства.

З метою формування у молодих матерів свідомого ставлення до задоволення потреб дитини та належного виконання батьківських обов’язків, у рамках роботи спеціалізованого формування “Консультативний пункт щодо запобігання ранньому соціальному сирітству”, 11 травня 2018 року у пологовому відділенні комунальної установи “Бериславська центральна районна лікарня” спеціалістами Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) та місцевого центру надання вторинної безоплатної правової допомоги проведено бесіду-діалог на тему: “Відповідальне батьківство” для породіль.

У ході заходу спеціалісти Центру надали матерям інформацію про способи та організацію соціальної підтримки молодих сімей, види державних соціальних допомог, контакти працівників Центру. Одній матері, яку лікарі медичного закладу направляють до відділення паталогії новонароджених Дитячої обласної клінічної лікарні, запропоновано соціальний супровід після повернення за місцем фактичного проживання.

Спеціалісти Центру й надалі допомагатимуть молодим сім’ям Бериславського району.