Стиль життя людини має величезний вплив на її здоров’я. Фізично здорова, витривала людина легше учинить опір несприятливим природним умовам, перипетіям громадського життя, психоемоційним стресам.

На сьогодні питання про здоровий спосіб життя в принципі не цікавить підростаюче покоління. Паління, алкоголь, наркотики та інтернет-залежність захлеснули велику частину підлітків. З кожним роком все більше спостерігається тенденція до зниження відсотка здорових дітей.

Тому, з метою посилення відповідальності та поваги підлітків до свого здоров’я та в рамках підписаних угод між Нововоронцовським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) з відділом «Нововоронцовське бюро правової допомоги» Бериславського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 18 квітня 2018 року для учнів 8 класу Нововоронцовської загальноосвітньої школи №1 проведено відео лекторій на тему: «Обирай здоровий спосіб життя. Тобі жити».

Фахівці Центру розповіли дітям про основні шкідливі звички, які найчастіше призводять до руйнування здоров’я, розпаду сімей та інших негативних наслідків зловживання, а наприкінці активно приймали участь у обговоренні причин виникнення залежностей та шляхів їх подолання. Учасники дискусії дійшли висновку, що найкращий спосіб боротьби за власне здоров’я – профілактика.