З пологового відділення КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Нова Каховка» на адресу міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новокаховської міської ради (далі-Центр) надійшло повідомлення, щодо породіллі, яка виявила намір відмовитися від новонародженої дитини.

Під час відвідування лікарні з гр. П. фахівцями Центру було з’ясовано, що біологічний батько новонародженої дівчинки відмовився від майбутньої дитини ще до її народження. У жінки є ще старша дитина, яка тимчасово проживає у друзів та через відсутність власного житла родина винаймає кімнату в гуртожитку. Батьків або близьких родичів, які б могли підтримати жінку немає. Такий відчайдушний крок та складна життєва ситуація змушувала відмовитися від дитини.
Гр. П. було взято під соціальний супровід. Жінці надано психологічну підтримку та комплекс соціальних послуг. Родина отримала гуманітарну допомогу пелюшками, дитячим одягом, підгузками та дитячим харчуванням. Оформлено державну соціальну допомогу на дитину. Старшого сина влаштовано до дитячого садка.

Завдяки кризовому втручанню спеціалістів Центру вдалося допомогти родині подолати складні життєві обставини і в результаті чого, новонароджена дівчинка залишилася з матусею. Робота в даному напрямку триватиме і надалі, адже кожна дитина має право на сім’ю.