Сьогодні в усьому світі туберкульоз залишається однією із серйозних медико-соціальних проблем. Це поширене і, нерідко, смертельне інфекційне захворювання, котре передається переважно повітряно-крапельним шляхом від хворої людини до здорової.

З метою інформування населення району щодо захворювання на туберкульоз та необхідності своєчасного проведення флюорографічного обстеження, протитуберкульозного щеплення переддень Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом Нововоронцовським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) організовано зустріч з лікарем-фтизіатром. Захід проведено на базі районного центру зайнятості для тимчасово непрацюючих осіб.

Директором Центру звернено увагу присутніх на соціальну складову профілактики туберкульозу, а саме: оздоровлення умов навколишнього середовища, покращення умов життя населення, його здоров’я, проведення заходів по боротьбі з алкоголізмом, наркоманією, тютюнопалінням. Кожен учасник заходу мав змогу перевірити себе на стан обізнаності щодо проблем туберкульозу шляхом заповнення анкет.

За підсумками зустрічі присутні зрозуміли, що слід дотримуватись правил особистої гігієни, збалансованого харчування, відмовитись від шкідливих звичок, особливо паління, вести здоровий спосіб життя та своєчасно звертатись до лікарів.