Враховуючи потребу сімей учасників антитерористичної операції у соціальній підтримці, 26 лютого 2018 року спеціалісти Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) організували другу зустріч групи самодопомоги матерів та дружин учасників АТО.

Мета заходу – впровадити групу самодопомоги як метод соціальної роботи, через перетворення згуртованості людей на ефективний практичний метод надання один одному соціальної підтримки.

На черговій зустрічі до групи приєдналася матір бійця, яка зіткнулася з проблемою зміни поведінки сина після демобілізації. Безперечно, травматичні події здійснюють безповоротний влив на особистість людини, викликаючи зміну поведінки, поглядів, цінностей, характеру, але близьким людям іноді важко усвідомити це. Враховуючи цю проблему, спеціалісти Центру запросили практичного психолога районного військового комісаріату, яка надає спеціалізовані психологічні послуги військовослужбовцям.

Бажання допомогти один одному було щирим, присутні ділилися власним досвідом, рекомендаціями, що загалом здійснило позитивний терапевтичний ефект на усіх учасників.

По завершенню група визначилися з датою проведення наступної зустрічі.

Спеціалісти Центру і надалі надаватимуть методичну та організаційну допомогу матерям та дружинам бійців АТО, сприятимуть залученню нових учасників до групи самодопомоги.