Питання запобігання та протидії насильству щодо жінок і дітей є надзвичайно актуальними в українському суспільстві, особливо зважаючи на економічну ситуацію та воєнні дії, що продовжуються на Сході України.

Працівники Скадовського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) проводять інформаційно – роз’яснювальну роботу щодо запобігання насильству в сім’ях з дітьми, забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, співпраці з виконавчими комітетами місцевих рад, установами, підприємствами та громадськими організаціями, з метою якісного надання соціальних послуг вразливим категоріям населення.

22 лютого 2018 року працівниками Центру проведено робочу зустріч з представниками Новомиколаївської сільської ради на тему: «Насильство в родині – особлива проблема», в якому взяли участь 12 осіб. В ході зустрічі присутні обговорили основні моменти нового Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», можливі механізми взаємодії всіх суб’єктів з питань протидії насильству для якісного надання соціальних послуг особам та дітям, які постраждали від домашнього насильства, форми та методи роботи з населенням з метою попередження домашнього насильства.

Учасники заходу отримали вичерпну інформацію стосовно видів насильства, форми прояву жорстокого поводження в родині, номери телефонів та адреси організацій та установ, що надають допомогу постраждалим від цього явища. Присутні дійшли спільної згоди, що оперативне інформування всіх суб’єктів процесу дасть змогу вчасно виявити осіб, в тому числі й дітей, які потерпають від жорстокого поводження та здійснити захист їх прав.