21 лютого 2018 року, до Дня Героїв Небесної Сотні, спеціалісти Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районного історичного музею та районної центральної бібліотеки у рамках клубу старшокласників “Юність” провели для учнів 9-го класу Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 патріотичну годину на тему: “Уже ніхто не знищить Україну, в тобі, в мені, у кожному із нас”.

Організатори заходу прагнули не лише розширити знання дітей про події Єврореволюції, а й допомогти їм усвідомити цінність людського життя та сформувати позитивне ставлення до демократичних свобод, закріплених Конституцією України.

Учням презентували короткометражний фільм-реквієм про учасників Майдану, які загинули захищаючи ідею приєднання України до Європейського Союзу, та ознайомили з хронологію подій, що вже стали історією та кардинально змінили напрямок руху України до демократичності та свободи.

Наприкінці патріотичної години всі разом вшанували пам’ять Героїв України, які віддали своє життя за національну ідею, хвилиною мовчання, а кожен з присутніх висловив побажання глибокої вдячності всім, хто боронить свободу та незалежність молодої нескореної України!

Усі побажання, малюнки та обереги що зробили діти для наших воїнів, спеціалісти центру передали волонтерам для відправлення у зону проведення антитерористичної операції разом із гуманітарною допомогою.