Найдорожче, що дають дитині батьки – це життя. Діти народжуються для того, щоб жити в любові, турботі, мати належний догляд та виховання, але не всі батьки є гідним прикладом для дітей. Іноді вони стають для батьків засобом для отримання коштів від держави з метою задоволення своїх особистих потреб. А діти…? Кому стають потрібні діти?

21 лютого 2018 року, у рамках роботи спеціалізованого формування “Консультативний пункт щодо запобігання ранньому соціальному сирітству”, у пологовому відділенні комунальної установи “Бериславська центральна районна лікарня” спеціалістами Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) проведено індивідуальну роз’яснювальну роботу для двох жінок, які вкотре стали матусями на тему: “Усвідомлене та відповідальне батьківство”.

Мета заходу – формування здорової життєвої позиції щодо батьківства та зміцнення батьківського потенціалу сімей.

У ході бесіди з матусями спеціалісти Центру наголосили жінкам, що разом зі статусом матері, вони набувають не тільки права, а й обов’язки та несуть відповідальність за виховання і розвиток дитини.

Сім’ї, які опинилися у зоні ризику, перебувають на постійному контролі спеціалістів Центру. У разі потреби кожен може отримати необхідні соціальні послуги та соціальний супровід фахівців.