У сучасному суспільстві сім’я як соціальний інститут потерпає від багатьох негативних факторів: збільшення кількості розлучень,  погіршення матеріального становища родин, алкоголізм, наркоманія, злочинність. Перш за все через сукупність цих проблем у сім’ях страждають діти.

Будь-яка дитина любить своїх батьків, відчуває до них прихильність, незалежно від того, який вони ведуть спосіб життя. Якщо за оцінками соціальних працівників є шанс допомогти родині повернутися до нормального життя, то проводиться робота зі збереження сім’ї. У цей час дитина може бути розміщена не в дитячий будинок, а в патронатну сім’ю, де вона має можливість пожити «в гостях», що рятує її від важкої психологічної травми.

Тому з метою пошуку кандидатів в патронатні вихователі спеціалістами Олешківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) 15 лютого 2018 року було проведено семінар «Що таке сімейний патронат» на базі Цюрупинського районного центру зайнятості .

У заході брало учать 13 осіб.

Спеціалісти центру разом з учасниками обговорювали права та обов’язки, матеріальне забезпечення та критерії відбору кандидатів у патронатні вихователі.

Робота з пошуку кандидатів триває.