«Гендерна рівність – це чутливий індикатор, який демонструє, наскільки розвинутою і демократичною є держава», – зазначив видатний американський політолог Рональд Інглхарт. Висновки його дослідження свідчать: країни з високими показниками представництва жінок у політичних інституціях мають не лише вищий рівень забезпеченості громадянських прав і свобод. Такі держави – більш економічно розвинуті.

Саме тому гендерна політика в Україні постає зовсім у новому, актуальному світі. І вимагає утвердження цінності гендерної рівності як у суспільстві загалом, так і у різних інституціях зокрема.

З метою протидії гендерній дискримінації, підвищення поінформованості населення щодо гендерних питань 12 лютого 2018 року фахівцем із соціальної роботи комунального закладу «Нижньосірогозький районний центр соціальних служб для сім’є, дітей та молоді» Оленою Герасімовою для групи безробітних, які перебувають на обліку в Нижньосірогозькій філії Херсонського обласного центру зайнятості населення, проведено семінар «Гендерна рівність в Україні: складний шлях від декларацій та позитивних дій». У заході взяло участь 13 осіб.

На заході було зазначено, що відповідно до Звіту з глобального гендерного розриву за 2016 рік, представленого Світовим економічним форумом, Україна займає 69 місце за індексом гендерної рівності (у рейтингу серед 142 країн). Відповідно до вищезазначеного дослідження, найкращі показники Україна традиційно має в галузі доступу обох статей до освіти. На завершення учасники заходу обговорили власні приклади гендерної дискримінації в родинах.

Робота з протидії гендерній дискримінаціїпроводитиметься і надалі.