Життя кожної людини починається з сім’ї. Недосвідченість батьків, складне матеріальне становище та брак впевненості у власних силах часто призводить до серйозних помилок.

Так, на початку вересня 2017 року до міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Каховської міської ради (далі – Центр) з пологового відділення центральної районної лікарні надійшла тривожна інформація про породіллю, яка виявила намір відмовитись від новонародженої дитини. Не гаючи часу, спеціалісти Центру зустрілись з молодою матір’ю для з’ясування всіх обставин.

Під час зустрічі встановлено, що Т. не заміжня та вже має двох малюків. Третя новонароджена дитина народилась передчасно і потребує особливого догляду. Т. перебувала у дуже пригніченому стані, адже через складне матеріальне становище не могла оплачувати лікування собі та та дитині. В результаті бесіди спеціалістам вдалось заспокоїти жінку і переконати її не відмовлятись від власної дитини.

Спеціалісти Центру взяли сім’ю Т. під соціальний супровід та звернулись до Благодійного фонду «Лепта», який оплатив лікування.

За результатами проведеної роботи матері оформлено державну допомогу при народженні дитини, надано матеріальну та гуманітарну допомогу у вигляді дитячих речей, покращено житлові умови. Соціальний супровід завершений з позитивним результатом.

Попереду ще довгий період реабілітації, але найскладніше вже позаду. Завдяки своєчасній допомозі та підтримці спеціалістів Центру ще для однієї дитини вдалось зберегти родину.