Жертвами сучасних форм рабства в усьому світі щорічно стають мільйони людей. Окрім економічних причин , які змушують шукати роботу за кордоном важливими факторами, що сприяють торгівлі людьми є незнання своїх прав, поширення стереотипів та безробіття.

З метою підвищення соціально-правових знань, на базі районного центру зайнятості населення Великолепетиським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 01 лютого 2018 року проведено відео-лекторій для безробітних на тему: «Життя на продаж».
Учасників заходу було поінформовано про форми торгівлі людьми, ланцюг злочинних дій торгівців та способи, як уникнути цього явища, куди звернутись за допомогою, якщо ви потрапили до лав злочинців.

Під час проведення заходу присутні взяли активну участь в обговоренні даної проблеми, отримали вичерпні відповіді на свої питання від фахівця з соціальної роботи.

На завершення всі учасники отримали інформаційні листівки та буклети з корисною довідковою інформацією, контакти установ, підприємств, організацій що надають послуги з питань боротьби з цим явищем.