Важко повірити, що торгівля людьми існує в сучасному світі та є загрозою для українців. Проте, за оцінками Міжнародної організації з міграції, близько 160 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. ЇЇ жертви живуть серед нас, нерідко лишаючись непоміченими та навіть не сподіваючись на допомогу.

Тому, з метою підвищення рівня обізнаності населення з питання протидії торгівлі людьми, 22 січня 2018 року фахівцем комунального закладу «Нижньосірогозький районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» проведено семінар «Торгівля людьми в Україні. Актуальні ризики та вразливі групи».

У заході взяли участь 9 тимчасово не працюючих осіб, які перебувають на обліку в Нижньосірогозькій філії Херсонського обласного центру зайнятості населення.

Учасники зазначили, що жертвою торговців людьми може стати будь-хто. Але існують категорії громадян, що є найбільш вразливими.

У ході заходу учасники дізналися, що чоловіки і жінки становлять приблизно однакову кількість серед постраждалих; 10% постраждалих – діти, які є особливо вразливою та незахищеною групою. Торгівля людьми та експлуатація доведених до відчаю людей – загрози, що зростають в умовах економічної кризи та збройного конфлікту. Важка ситуація багатьох українців, зокрема, внутрішньо переміщених осіб, робить їх більш схильними приймати будь-які пропозиції працевлаштування.

Наприкінці семінару учасники наводили власні приклади випадків торгівлі людьми. Сподіваємось, що отримані під час заходу знання допоможуть їм не потрапити до тенет сучасного рабства.