День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

19 січня 2018 року у приміщенні Бериславської районної бібліотеки педагогами, спеціалістами бібліотеки й районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, проведено бесіду з учнями, що відвідують клуб старшокласників «Юність», приурочену до Дня Соборності України.

Слухачів ознайомлено із історією становлення України, доповідь супроводжувалася слайдами та фотоматеріалами. Присутнім наведено основні хронологічні події становлення державності, самостійності, незалежності нашої країни.

Окремим питанням доповіді став проголошений 22 січня 1919 року Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу. Документ став могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної єдності, свідченням їхнього самоусвідомлення, який надав завершеної форми самостійній українській державі, сприяв подоланню залишків ідей федералізму в ментальності національної політичної еліти.

В ході спілкування, учасники показали достатній рівень знань про символи та атрибути української державності, історичні події, що мали величезний вплив на формування України, як самостійної держави, адже знання історії є моральним обов’язком кожного українця.

Сподіваємося, що отримані знання допоможуть дітям стати свідомими та гідними громадянами нашої держави!