10 січня 2018 року, у рамках роботи спеціалізованого формування “Консультативний пункт щодо запобігання ранньому соціальному сирітству”, у пологовому відділенні комунальної установи “Бериславська центральна районна лікарня” спеціалістом районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) проведено бесіду-діалог на тему: “Відповідальне батьківство у сучасному світі” для породіль, які щойно стали молодими матусями.

Мета заходу – підвищення рівня знань жінок щодо цінності життя кожної людини, сучасних поглядів на усвідомлене батьківство та підвищення рівня компетентності майбутніх батьків у догляді вихованні та розвитку дітей сприяння формування основ батьківської компетентності та відповідального ставлення до власного здоров’я.

Спеціаліст Центру привітала присутніх з важливою подією в житті кожної жінки та надала інформацію про систему роботи державних органів влади у соціальній сфері щодо підтримки сімей з дітьми.

Увагу матерів зосередили на тому, що відповідальне батьківство, належний догляд за дітьми, забезпечення їх повноцінного розвитку та виховання покладається, у першу чергу, на батьків і регулюється законодавством України.

По завершенню бесіди учасники дізнались про соціальну підтримку Центру, якою батьки і члени їх родин можуть скористатися у майбутньому.